Δοκίμασέ το: Αβγό τηγανιτό με τζίντζερ, πράσο και κουνουπίδι

Ερμιόνη Σαρρή
Δοκίμασέ το: Αβγό τηγανιτό με τζίντζερ, πράσο και κουνουπίδι

Δες πώς μπορείς να αλλάξεις μία κλασσική συνταγή

Τα τηγανιτά αβγά είναι η πιο γρήγορη συνταγή και πάντα η εύκολη λύση για όταν πεινάς. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά είναι έτοιμα και το αίσθημα της πείνας εξαφανίζεται σε χρόνο dt! Δες όμως πώς μπορείς να φτιάξεις τα τηγανιτά αβγά κάπως πιο εναλλακτικά και να δημιουργήσεις το πιο γευστικό γεύμα για εσένα και τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Υλικά:

  • 1 μέτριο κουνουπίδι
  • 1 μέτριο πράσο, κομμένο σε φέτες και καθαρισμένo
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας
  • Αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σπόρους μαύρο ή άσπρο σουσάμι
  • 2 μεγάλα αβγά τηγανητά

Εκτέλεση:

1. Βράσε το κουνουπίδι για 3-4 λεπτά και έπειτα άφησέ το να κρυώσει. Έπειτα, ρίξε μέσα σε ένα μίξερ το κουνουπίδι και μέχρι να θρυμματιστεί (να μοιάζει με ρύζι).

2. Ταυτόχρονα μέσα σε μία κατσαρόλα ρίξε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, πέταξε μέσα το πράσο. Μόλις περάσουν 5 λεπτά, τοποθέτησε μέσα στην κατσαρόλα το σκόρδο, το τζίντζερ και τη σάλτσα σόγιας και ανακάτεψέ τα. Ύστερα, συμπλήρωσε το κουνουπίδι και ανακάτεψε το μείγμα πολύ καλά. Μόλις περάσουν 5 λεπτά, πασπάλισε το μείγμα με ελάχιστο αλάτι και σέρβιρέ το στο πιάτο.Τέλος, πρόσθεσε στην κορυφή ένα τηγανιτό αβγό!

GingerFriedCauliflowerRice 5 f4548

Έτοιμο και λίγο πιο εναλλακτικό.