Λαχταριστό λινγκουίνι με μανιτάρια και θυμάρι σε 3 βήματα
Μία εύκολη, διαφορετική και ελαφριά συνταγή, υγιεινή και πεναντόστιμη, που θα αρέσει σε όλους. Γιατί, όπως είναι γνωστό, είμαστε μακαρονάδες και τι να κάνουμε, αυτοί είμαστε.
Υλικά (για 4 άτομα)
500γρ. λινγκουίνι
250γρ. μανιτάρια άσπρα
½ ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1κ.γ θυμάρι
1 σκελίδα σκόρδο (λυωμένη)
200γρ.παρμεζάνα
1 λεμόνι (ξύσμα&χυμός)
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι &πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόψτε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και προσθέστε το λάδι, το αλάτι, το σκόρδο το ξύσμα και το χυμό ενός λεμονιού και το θυμάρι.
- Βράστε τα λινγκουίνι και κρατείστε λίγο νερό στο τέλος του βρασίματος. Στραγγίστε τα μακαρόνια και ρίξτε τα αμέσως στην πιατέλα με τα μανιτάρια.
- Ανακατέψτε καλά τα υλικά, προσθέστε λίγο από το νερό που κρατήσατε στο βράσιμο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, την παρμεζάνα και το πιπέρι. Ανακατέψτε ξανά και σερβίρετε.