Εναλλακτική πρόταση: Αυτή η σαλάτα με κινόα θα σας ενθουσιάσει!

Είναι πολύ θρεπτική και πεντανόστιμη

Ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες οι σαλάτες έχουν ξεχωριστή θέση στο τραπέζι μας αλλά και στην... καρδιά μας. Μας χαρίζουν πολύτιμες για τον οργανισμό μας βιταμίνες και μας βοηθούν να διατηρούμε τη γραμμή μας χωρίς ιδιαίτερο κόπο.


Αν, λοιπόν, ψάχνετε μια ιδιαίτερα νόστιμη και θρεπτική σαλάτα, τότε μόλις την βρήκατε.


Η σαλάτα αυτή περιέχει κινόα, η οποία είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά όπως είναι οι πολυφαινόλες και τα φλαβοειδή. Επιπλέον, είναι καλή πηγή μαγνησίου, φυτικών ινών, καλίου, ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και βιταμινών B1, B2, B3 και D.


Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε:

Υλικά
3 κούπες μαγειρεμένη κόκκινη-μαύρη ή τρίχρωμη κινόα
½ κούπα τοματίνια
½ κούπα κίτρινες ή πορτοκαλί πιπεριές (κομμένες σε κύβους)
¼ της κούπας κόκκινα κρεμμύδια (κομμένα σε κύβους)
¼ της κούπας σπόρους κολοκύθας
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)
½ κούπα μαύρα φασόλια
½ κούπα ελιές (χωρίς τα κουκούτσια)
¼ της κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
5 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Ξεπλένουμε την κινόα με πολύ νερό, τρίβοντας τους σπόρους με το χέρι μας. Έπειτα στραγγίζουμε και ρίχνουμε τις τρεις κούπες κινόα στην κατσαρόλα, αφού έχουμε προσθέσει έξι κούπες νερό. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και την βράζουμε για περίπου 15 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Όταν κρυώσει, την βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε από πάνω όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και... είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση!

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης