Τα σκορδόψωμα αυτά δεν τα έχεις δοκιμάσει ποτέ ξανά! Δες τη συνταγή που θα σε συναρπάσει

Ερμιόνη Σαρρή
Τα σκορδόψωμα αυτά δεν τα έχεις δοκιμάσει ποτέ ξανά! Δες τη συνταγή που θα σε συναρπάσει

Η συνταγή της ημέρας θα σου «ανοίξει» την όρεξη

Η πρώτη σκέψη όταν αντικρίζεις το σκόρδο είναι η κακή αναπνοή, αλλά μόλις πέφτει η ιδέα του σκορδόψωμου στο τραπέζι, αναθεωρείς τα πάντα. Αυτό το ψωμί είναι λατρεία, αγάπη και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς.

Μπορείς, λοιπόν, να εμπλουτίσεις κάπως την κλασσική συνταγή που είχες ως τώρα στο μυαλό σου και να φτιάξεις το πιο εντυπωσιακό πιάτο. Και να ξέρεις πως είναι η πιο εύκολη λύση για αυτές τις ημέρες που απλά χτυπάει το τηλέφωνο και το μπαλκόνι σου γεμίζει με φίλους (και μπύρες).

Υλικά:

  • 1 μπαγκέτα
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • Βούτυρο
  • 3-4 ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 2 αβοκάντο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ½ κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Τυρί cottage
  • 2 κ.σ βασιλικό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκια ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο
  • Πρέζα αλάτι και πιπέρι
  • 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
skordopswma me ntomata 4b47d

Εκτέλεση:

Τρίβεις τις σκελίδες του σκόρδου και τις ανακατεύεις πολύ καλά με 2.κς βούτυρο. Αλείφεις τη μπαγκέτα σου και τη βάζεις στο φούρνο για λίγα λεπτά. Αναλόγως το πόσο ψημένη τη θες, την αφήνεις και να ψηθεί.

Μόλις είναι έτοιμη, τοποθετείς πάνω της τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και το αβοκάντο και στο τέλος προσθέτεις το cottage τυρί. Στο τέλος, πασπαλίζεις τα κομμάτια σου με ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο , θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.

Tip: Για μεγαλύτερη ευκολία κόψε την μπαγκέτα σε κομμάτι πριν την ψήσεις