Τα κερασοπιτάκια αυτά θα ξετρελάνουν τον ουρανίσκο σου: Δοκίμασέ τα!

Ερμιόνη Σαρρή
Τα κερασοπιτάκια αυτά θα ξετρελάνουν τον ουρανίσκο σου: Δοκίμασέ τα!

Τέλειο καλοκαιρινό σνακ

Τη λέξη κερασοπιτάκια ομολογώ πως δεν την ακούω και πολύ συχνά. Μέχρι τώρα μπορούσα να μετράω αμέτρητα τυροπιτάκια, μηλοπιτάκια και λουκανικοπιτάκια , αλλά όχι αυτά. Η συνταγή με έβαλε σε μεγάλο πειρασμό να τα δοκιμάσω και έχω να σου πω ότι κάθε Σαββατοκύριακο βρίσκονται στο τραπέζι μου.

Δες την παρακάτω συνταγή και με την πρώτη ευκαιρία μπες στην κουζίνα. Μπορείς να τα έχεις πάντα στο σπίτι για να τσιμπάς ή ακόμη και στο γραφείο.

Υλικά:

Ζύμη

  • 3 κρόκοι αβγών
  • 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 3/4 φλιτζάνια αλεύρι
  • 2 μπαστούνια ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια και διατηρημένο σε απλή ψύξη
  • 1/3 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη, συν περισσότερο για το πασπάλισμα
  • Πρέζα θαλασσινό αλάτι

Γέμιση κερασιού

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 5 φλιτζάνια ολόκληρα βύσσινα χωρίς κουκούτσι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
  • Εκχύλισμα βανίλιας, 1 κουταλάκι του γλυκού
chrry pies queen.gr ef68a

Εκτέλεση:
Χτύπα μέσα σε ένα μπολ τους κρόκους των αβγών μαζί με την κρέμα γάλακτος ενώ ταυτόχρονα μέσα στο μίξερ ανακατεύονται το αλεύρι, το βούτυρο, η ζάχαρη και το αλάτι. Μόλις το μείγμα του μίξερ ομογενοπoιηθεί, προσθέτεις αυτό των αβγών και τα ανακατεύεις ξανά. Το ανακάτεμα πρέπει να γίνεται σε χαμηλή ταχύτητα για να παραμείνει η ζύμη αφράτη. Τέλος, άφησε τη για 1 ώρα περίπου να ξεκουραστεί και έπειτα άπλωσέ τη μέσα στο ταψί.

Όσο περιμένεις να ετοιμαστεί η ζύμη, ρίξε μέσα σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι και ανακάτεψέ τα με τα δάχτυλα. Τέλος πρόσθεσε τα κεράσια, το χυμό λεμονιού και το εκχύλισμα της βανίλιας. Αν θες μπορείς να πολτοποιήσεις και τα κεράσια σου.

Μόλις η γέμιση είναι έτοιμη, κόψε τη ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια, γέμισε το καθένα με 1 κουταλιά του γλυκού, δίπλωσε το και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού κλείσε το.

Τοποθέτησέ τα στο φούρνο στους 180ο C και άφησέ τα μέχρι να ροδίσουν.