Το πιο εύκολο (και νόστιμο) cheesecake που έχεις δοκιμάσει ποτέ
Τα μπισκότα και τα καρύδια έρχονται στο τραπέζι σου
Μόνο στο άκουσμα της λέξης cheesecake αισθάνεσαι την καρδιά σου να χτυπά όλο και πιο δυνατά. Κάθε κουταλιά είναι απόλαυση και φυσικά η δίαιτα ούτε που υπάρχει στο μυαλό σου. Καλοκαιράκι είναι άλλωστε ακόμη και μερικές παρασπονδίες επιτρέπονται.
Διάβασε, λοιπόν, τη συνταγή αυτή και ετοίμασε το cheesecake φράουλας σε χρόνο... dt! Δε χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής και η γεύση του θα αποπλανήσει τον ουρανίσκο σου.
Υλικά:
Φράουλα παγωτό
- 2 κατεψυγμένες μπανάνες
- 50ml. γάλα καρύδας (ή απλό)
- 1 φλιτζάνι φράουλες κομμένες
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- Μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
Bάση
- 1 φλιτζάνι καρύδια
- 4 μπισκότα (τύπου πτι-μπερ)
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο (εγώ χρησιμοποίησα κανέλα)
- Πρέζα αλάτι της θάλασσας
Σάλτσα σοκολάτας
- 1/4 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας (λιωμένο)
- 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι καφέ ή σοκολάτας
Εκτέλεση:
Ρίχνεις μέσα σε ένα μίξερ όλα τα υλικά της βάσης και τα χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις είναι έτοιμα, με τη βοήθεια ενός κουταλιού μοιράζεις το μείγμα σου μέσα στα μπολάκια σερβιρίσματος και συνεχίζεις με τη κρέμα φράουλας.
Όσον αφορά την κρέμα φράουλας, τοποθετείς και πάλι τα υλικά μέσα στο μίξερ, απλά αυτή τη φορά πρέπει να τα ανακατέψεις σε χαμηλή ταχύτητα. Πρέπει το μείγμα σου να αποκτήσει μία κρεμώδης υφή. Έπειτα τοποθέτησε την κρέμα σου στο ψυγείο και άφησέ την για περίπου δύο ώρες μέχρι να παγώσει. Όταν είναι έτοιμη, ρίξε την πάνω από τη βάση σου και έπειτα ολοκλήρωσε το γλυκό σου με τη σάλτσα σοκολάτας.
Για τη σάλτσα σοκολάτας ακολουθείς και πάλι την ίδια τακτική (τα ανακατεύεις δηλαδή στο μίξερ) και έπειτα με ένα κουτάλι, γαρνίρεις την κρέμα σου. Για ακόμη πιο θεαματικό αποτέλεσμα, πασπάλισε το στο τέλος με λίγη καρύδα.