Αραβική πίτα με φέτα και αυγό
Μια συνταγή που είναι ιδανική για ένα γρήγορο και πεντανόστιμο μεσημεριανό πιάτο με υλικά που σίγουρα θα έχουν ξεμείνει στη κουζίνα σας, μετά τις ατελείωτες ώρες που περάσατε εκεί μαγειρεύοντας για τα γιορτινά τραπέζια του Πάσχα.
Υλικά
5 αυγά
1 κρόκος αυγού
λουκάνικα φρανκφούρτης
¾ φέτα
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας γάλα
1 αραβική πίτα
Εκτέλεση
1.Βάζετε σε ένα τηγάνι τη 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και τη φέτα, και τα αφήνετε να λιώσουν.
2.Χτυπάτε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτετε λίγη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και το γάλα.
3.Μόλις λιώσει η φέτα ρίχνετε το μείγμα του μπολ στο τηγάνι.
4.Όταν δείτε πως αρχίζει να παίρνει τη μορφή δεμένης ομελέτας, ρίχνετε και τον κρόκο αυγού προσεχτικά, ώστε να μη σπάσει.
5.Την γυρίζετε και από τις δύο πλευρές, να ψηθεί ομοιόμορφα.
6.Βγάζετε την ομελέτα και βάζετε τις άλλες 2 κουταλιές βούτυρο και τηγανίζετε τα λουκάνικα, τα οποία έχετε κόψει σε φέτες.
7.Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, βάζετε πάνω από τα λουκάνικα την αραβική πίτα μέχρι να ψηθεί καλά και από τις 2 πλευρές.
8.Βάζετε σε ένα πιάτο την αραβική πίτα και από πάνω την ομελέτα και στολίζετε με τα λουκάνικα.