Μπισκότα με πασχαλιάτικο άρωμα
Μια παραδοσιακή οικογενειακή συνταγή που έχει μεγάλη επιτυχία σε μικρούς και μεγάλους. Μπορείτε φυσικά να την χρησιμοποιήσετε για οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, αλλά ειδικά για το Πάσχα αυτά τα μπισκότα είναι ότι καλύτερο.
Υλικά
650 γραμμάρια φυτίνη
1/2 κιλό ζάχαρη
3 κρόκους αυγών
1/2 ποτήρι του νερού ρετσίνα
1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
2 βανίλιες
ξύσμα 1 λεμονιού
ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού
1/2 ποτήρι του νερού γάλα
1,5 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
1.Χτυπάτε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει.
2.Προσθέτετε την ζάχαρη και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
3.Συνεχίζετε με την ρετσίνα, το κονιάκ με διαλυμένη την σόδα, τις βανίλιες, τα ξύσματα και τελειώνετε με το γάλα και το αλεύρι, εναλλάξ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο σφιχτό μείγμα.
4.Ψήνετε στους175 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.