Αλμυρές νηστίσιμες μπουκίτσες
ΝΑΓΙΑ ΚΩΣΤΙΑΝΗ
Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή που μπορεί να υποστεί άπειρες αλλαγές, βάσει των προτιμήσεών σας, ιδανική για νηστεία αλλά και για οποιαδήποτε άλλη περίοδο του χρόνου. Συνοδέψτε την με παγωμένη μπύρα ή χρησιμοποιήστε την ως ορεκτικό σε ένα τραπέζι με φίλους, και όλοι θα την λατρέψουν.
Υλικά
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
250-300γρ. πράσινες ελιές γεμιστές με πιπεριά
λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
1.Ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ εκτός από τις ελιές και τα χτυπάτε καλά μέχρι να γίνουν μια αφράτη ζύμη.
2.Πλάθετε μικρά μπαλάκια, βάζοντας μέσα στο καθένα και από μία ελιά.
3.Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
Tip: Αν δεν σας απασχολεί ιδιαίτερα η νηστεία, μπορείτε αντί για ελιές να χρησιμοποιήσετε τυρί, λουκανικάκια, ζαμπόν ή ότι άλλο σας ταιριάζει, η νοστιμιά της ζύμης θα ταιριάξει με όλα.