Νηστίσιμο κέικ αμυγδάλου
Μια διαφορετική γεύση για την περίοδο της νηστείας που θα σας γλυκάνει μέσα στην εβδομάδα των Παθών και δεν θα πάρει πολλή από την ώρα σας. Με λίγη φαντασία το συγκεκριμένο κέικ μπορεί να υποστεί διάφορες αλλαγές και να προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.
Υλικά
2 ½ φλιτζάνια αλεύρι
1 ½ φλιτζάνι μαργαρίνη
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα τριμμένη
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
100γρ. τρούφα
λίγο ελαιόλαδο για τη φόρμα
Εκτέλεση
1.Χτυπάτε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη.
2.Ρίχνετε λίγο λίγο τον χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ και χτυπάτε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.
3.Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτετε στο μείγμα τη μαργαρίνη εναλλάξ με το αλεύρι και 1 ½ φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα.
4.Ρίχνετε τη τρούφα.
5.Αλείφετε με λίγο λάδι μια φόρμα και ρίχνετε την υπόλοιπη αμυγδαλόψιχα και έπειτα το μείγμα.
6.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά.
Tips: Εναλλακτικά μπορείτε να γαρνίρετε το κέικ με λιωμένη κουβερτούρα ή να προσθέσετε ολόκληρα αμύγδαλα στην επιφάνειά του όσο είναι ακόμα υγρό, ώστε να δημιουργήσετε σχέδια.