Μυστικά για να πετύχεις τα πιο νόστιμα μελομακάρονα!
Tips για τα πιο λαχταριστά μελομακάρονα ever
Φέτος θα είναι η χρονιά σου! Ακολουθώντας τα παρακάτω tips, θα καταφέρεις να φτιάξεις με τα χεράκια σου τα πιο νόστιμα μελομακάρονα. Ακολούθησε τα tips και... καλή απόλαυση:
- Το λάδι που θα χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να είναι ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας.
- Το αλεύρι που θα ρίξεις θα πρέπει να είναι καλά κοσκινισμένο
- Μην ξεχνάς να δοκιμάζεις το καρύδι πριν το χρησιμοποιήσεις. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι πικρό.
- Όσο περισσότερη ώρα ζυμώνεις τα μελομακάρονα, τόσο πιο σφιχτά θα γίνουν. Ζύμωσε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και ευθύς αμέσως άρχισε να τα πλάθεις.
- Φρόντισε όλα τα μελομακάρονα να έχουν περίπου το ίδιο σχήμα, ώστε να ψηθούν και να σιροπιαστούν ομοιόμορφα.
- Είκοσι με εικοσιπέντε λεπτά είναι αρκετά για να ψηθούν σωστά. Το χρώμα τους πρέπει να είναι χρυσοκαστανό.
- Πρόσεχε την ποσότητα μπαχαρικών που θα προσθέσεις. Αν σου ξεφύγει περισσότερη ποσότητα γαρύφαλλου, τα μελομακάρονα θα πικρίσουν αμέσως.
- Σχημάτισε γραμμούλες ή τετραγωνάκια πάνω στο μελομακάρονο με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Απλώς πίεσε ελαφρώς το ζυμωμένο μελομακάρονο και δημιούργησε το σχέδιο που θες.
- Τέλος, αν θέλεις τα μελομακάρονα να παραμείνουν φρέσκα για καιρό, αποθήκευσέ τα σε μια πιατέλα καλυμμένη με μεμβράνη.
Καλή επιτυχία!
Διάβασε ακόμα
Μελομακάρονα σε 3 βήματα από τον chef Δημήτρη Νίκολη!