Παγωμένο τσαγάκι με μήλο και μέντα
Δεν υπάρχει πιο δροσερό και πιο υγιεινό ποτό από το παγωμένο τσάι. Μπορεί να σε ξεδιψάσει αμέσως και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα κλασικά αναψυκτικά.
Υλικά
¼ κούπα δυόσμο ψιλοκομμένο
3 σακουλάκια τσάι μέντας
2 κούπες βραστό νερό
1.25λίτρα χυμό μήλου (δροσερό)
1 κουτ. σούπας χυμό λάιμ
1 μήλο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
1.Γεμίστε μία παγοθήκη με νερό και βάλτε σε κάθε θήκη ένα φυλλαράκι μέντα. Τοποθετήστε στην κατάψυξη για 2 ώρες μέχρι να παγώσει. Εν τω μεταξύ, βάλτε τα σακουλάκια μέντα μία μεγάλη πυρίμαχη κανάτα και περιχύστε με βραστό νερό. Αφήστε το για 10 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε τα σακουλάκια και τοποθετήστε την κανάτα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.
2. Σερβίρετε, αναμιγνύοντας το χυμό μήλου με το παγωμένο τσάι μέντας. Προσθέστε τον χυμό λάιμ. Σερβίρετε σε μεγάλα ποτήρια νερού με τα παγάκια με τα φύλλα μέντας.