Λαχταριστά και μυρωδάτα σουβλάκια με... πατάτες!
Μια εναλλακτική συνταγή που θα σας αλλάξει την εικόνα που είχατε μέχρι τώρα για τις πατάτες.
Ποιος είπε ότι τα λαχανικά δεν γίνονται πολύ νόστιμα σουβλάκια; Θα εκπλαγείτε όταν δείτε πόσο νόστιμες θα γίνουν οι πατάτες αν τις βάλετε στο γκριλ της κουζίνας σας.
Υλικά
18 μικρές πατάτες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ψιλοκομμένο δενδρολίβανο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. θαλασσινό αλάτι
Ολόκληρα κλωναράκια δενδρολιβανο
Εκτέλεση
1.Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεσαία κατσαρόλα και καλύψτε τις με άφθονο κρύο νερό. Τοποθετήστε τις σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσουν. Μαγειρέψτε για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν. Στραγγίξτε καλά.
2.Γυρίστε στο τηγάνι και βάλτε λίγο λάδι να κάψει, προσθέστε το δεντρολίβανο και το σκόρδο. Ανακατέψτε μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
3.Προθερμαίνετε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία. Χρησιμοποιήστε τα κλωναράκια από το δενδρολίβανο σαν καλαμάκια και περάστε τις πατάτες ομοιόμορφα στα σουβλάκια. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Απλώστε τα στο γκριλ για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρονται αμέσως, ζεστά.
Tip: Μπορείτε ανάμεσα στις πατατούλες να βάλετε διάφορα είδη λαχανικών.