Η συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις: Ψητός σολoμός με dressing από αβοκάντο
Ο σολομός έχεις όλες τις θρεπτικές αξίες που χρειάζεσαι
Μπορεί μικρή να μην τον τιμούσες και πολύ, αλλά τώρα που μεγάλωσες έχεις καταλάβει πόσο θρεπτικός είναι για την υγεία σου. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει στη διατροφή σου και για αυτό σου συστήνουμε να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή, τη λίγο πιο gourmet αλλά ταυτόχρονα πολύ γρήγορη.
Μαρινάρισμα σολομού:
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Dressing από αβοκάντο:
1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
Χυμός από 2 λάιμ
1-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόλιαντρο
Αλάτι για γεύση
Εκτέλεση:
-Ανακάτεψε μέσα σε ένα μπολ όλα τα υλικά που σου αναφέραμε για το μαρινάρισμα, πρόσθεσε λίγο ελαιόλαδο και έπειτα ρίξε μέσα τα κομμάτια του σολομού.
-Ψήσε τις φέτες σολομού στο γκριλ για 25 λεπτά στους 180ο κελσίου και θυμήσου κατά τη διάρκεια αυτή να γυρίσεις μία φορά τις φέτες.
-Μόλις είναι έτοιμες, ανακάτεψε τα υλικά του dressing σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν και έπειτα ετοίμασε τα πιάτα σου.
Υ.γ Μπορείς τις φέτες σολομού να τις γαρνίρεις με το dressing αβοκάντου ή να τα σερβίρεις και ξεχωριστά.
Διάβασε ακόμα:
Σούπερ δροσερή σαλάτα με κολοκύθι και κοτόπουλο