Ζυμαρικά με Κολοκυθάκι, Λιαστή Τομάτα και Κουκουνάρι
Μια νηστίσιμη, λαχταριστή συνταγή από την αγαπημένη σεφ Νταΐάν Κόχυλα
Μία συνταγή που πλέον μπορεί να κερδίσει μία περίοπτη θέση στην καρδιά και το τραπέζι μας, θα πρέπει να συνδυάζει νόστιμα και φρέσκα υλικά, να είναι γρήγορη και εύκολη στην παρασκευή της, αλλά να είναι και... οικονομική!
Η τηλεοπτική και (πολυ)αγαπημένη μας σεφ Νταϊάν Κόχυλα, παρέα με το FAIRY που πάντα εξοικονομούν χρήματα για το νοικοκυριό μας, μας προτείνουν μία συνταγή που τα συνδυάζει όλα και εμείς την μοιραζόμαστε μαζί σας:
Yλικά:
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, περασμένες από την πρέσα
½ κ.γ. μπούκοβο
Αλάτι
2 κολοκυθάκια μέτρια, κομμένα κατά μήκος και έπειτα κομμένα σε μικρά κομμάτια, με 1 ½ εκ πάχος
½ φλιτζ. κουκουνάρι, ελαφρώς καβουρδισμένο
½ φλιτζ. φρέσκο βασιλικό, κομμένο
½ φλιτζ. λιαστές τομάτες, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
½ κιλό ζυμαρικό ολικής αλέσεως
30 γρ τριμμένο τυρί (προαιρετικά)
Eκτέλεση:
Ανακατεύουμε το μισό λάδι, το σκόρδο, το μπούκοβο και λίγο αλάτι σε ένα μικρό μπολάκι.
Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι.
Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σωτάρουμε το κολοκυθάκι με λίγο αλάτι για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το μείγμα λαδιού-σκόρδου. Μαγειρεύουμε όλα μαζί για 1-2 λεπτά. Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα κουκουνάρια (τα έχουμε καβουρδίσει), τον βασιλικό και τις λιαστές τομάτες.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε και κρατάμε 3/4 φλιτζ. από το νερό του βρασίματος στην άκρη.
Προσθέτουμε την σάλτσα και το νερό του βρασίματος στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με τυρί και σερβίρουμε (προαιρετικά).