Συνταγή για πεντανόστιμα σνίτσελ στο φούρνο, με λιγότερες θερμίδες και λιπαρά
Αλλά τέλεια γεύση
Οι περισσότερες από εσάς έχετε συνδέσει τα σνίτσελ με το τηγάνισμα και για αυτόν ακριβώς το λόγο αποφεύγετε να τα φτιάχνετε συχνά, μιας και οι θερμίδες και τα λιπαρά τους... «ξεφεύγουν».
Αν σας λέγαμε όμως πως μπορείτε να απολαύσετε εξίσου γευστικά σνίτσελ με πολύ λιγότερες θερμίδες, ψημένα στο φούρνο, θα λέγατε όχι;
Πάμε να δούμε πώς θα τα φτιάξετε:
Υλικά:
4 χοιρινά σνίτσελ
2 αυγά
τριμμένη φρυγανιά
½ φλιτζάνι γάλα
μουστάρδα
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1. Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα και προσθέτετε λίγη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.
2. Ρίχνετε στο μπολ τα σνίτσελ και τα γυρνάτε και από τις δύο πλευρές να ποτίσουν καλά.
3. Βουτάτε τα σνίτσελ στην τριμμένη φρυγανιά.
4. Απλώνετε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο στη σχάρα του φούρνου και τοποθετείτε πάνω του τα σνίτσελ, αφού πρώτα έχετε ρίξει ελάχιστο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
5. Βάζετε την σχάρα στη μέση του φούρνου και ψήνετε στους 200 C για περίπου μισή ώρα, μέχρι να πάρουν το σωστό χρώμα.
(photos via foodwanderings.com)