Σπιτική φάβα με κάπαρη από την μαμά μου
ΑΘΗΝΑ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΥ
Ένα από τα πιο παραδοσιακά φαγητά σε μία πολύ γευστική εκδοχή. Είναι ένα ιδανικό ορεκτικό όχι μόνο για τα γεύματα σας αλλά και σαν μεζές για το κρασί ή το τσίπουρο.
Υλικά
500γρ. φάβα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας μαϊντανό
λεμόνι
κάπαρη
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
1.Βάζετε την φάβα –αφού την έχετε πλύνει- σε μία κατσαρόλα, με 7 κούπες νερό, να βράσει για περίπου 1½, μέχρι να χυλώσει.
2.Στη συνέχεια την περνάτε από τον μύλο του πουρέ, την πολτοποιείτε μέχρι να γίνει ενιαίο μείγμα και την ξαναβάζετε στην κατσαρόλα. Την αλατοπιπερώνετε, βάζετε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και την αφήνετε να πάρει δύο βράσεις.
3.Την βάζετε σε ένα βαθύ πιάτο, περιχύνετε το ελαιόλαδο και την πασπαλίζετε με το ωμό κρεμμύδι, το λεμόνι και το μαϊντανό και την κάπαρη.