Γλυκιά και τραγανή μπανάνα
Από τα πιο αγαπητά φρούτα, η μπανάνα, δεν είναι μόνο ωμή ένα τέλειο επιδόρπιο για μετά το φαγητό αλλά και μία πολύ καλή πρώτη ύλη για πολύ νόστιμα γλυκά. Και όπως έχουμε πει πολλές φορές το γλυκό σας δεν χρειάζεται να είναι δύσκολο και μπελαλίδικο για να είναι νόστιμο. Αλλά μία γρήγορη και εύκολη συνταγή θα σας δώσει τα αποτελέσματα που θέλετε και θα αφήσετε τους δικούς σας ευχαριστημένους.
Υλικά
40γρ. τρίμα αμυγδάλου
60γρ. παγωμένο νερό
4 μεγάλες μπανάνες, καθαρισμένες
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1.Σε μία μεγάλη πιατέλα απλώστε το τρίμα αμυγδάλου. Με μία μαγειρική βούρτσα, ραντίστε με νερό τις μπανάνες και μετά περάστε τες πάνω από το αμύγδαλο.
2.Σε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το λάδι να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε μία-μία τις μπανάνες και αφήστε τες να γίνουν για 3-4 λεπτά και από τις δύο μεριές, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Tip: Σερβίρετε με φρέσκο παγωτό βανίλια