Η πιο νόστιμη και λαχταριστή μακαρονάδα pesto
Απλή, λιτή και λαχταριστή όσο δεν πάει!
Η πιο μυρωδάτη σάλτσα για ζυμαρικά που θα φτιάξετε. Εύκολη, χωρίς περιττά μπαχαρικά και όσο πιο λιτή γίνεται για να απολαύσετε μία απόλυτα μεσογειακή γεύση όπως της αρμόζει. Ο βασιλικός σε όλο του το μεγαλείο.
Υλικά
½ κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ κούπα κουκουνάρια
3 σκελίδες σκόρδο
½ κουτ. γλυκού θαλασσινό αλάτι
2 κούπες φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
60γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
1. Ζεστένετε 1 κουτ. γλυκού λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και σε μέτρια φωτιά. Βάλτε τα κουκουνάρια και αφήστε τα να κάψουν για 3 λεπτά, ανακατεύοντας με προσοχή. Βάλτε το μπλέντερ τα καβουρδισμένα κουκουνάρια, το σκόρδο και το αλάτι και χτυπήστε τα πολύ καλά.
2. Συνεχίστε προσθέτοντας τον βασιλικό και το ελαιόλαδο. Χτυπήστε μέχρι να γίνει ομοιόμορφη πάστα. Βάλετε όσο πιπέρι θέλετε.
3. Περιχύνετε το μείγμα πάνω από ζεστά ζυμαρικά, ρίχνετε το τυρί και τα ζυμαρικά σας είναι έτοιμα.