Αρσενικό στο ρύζι: Με ποια μέθοδο μαγειρέματος θα το απομακρύνετε
Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο επειδή μαγειρεύουν το ρύζι με λάθος τρόπο, προειδοποιούν οι ειδικοί.
Πειράματα δείχνουν ότι μια συνήθης μέθοδος μαγειρέματος του ρυζιού, το βράσιμο σε ρηχό σκεύος με λίγο νερό, είναι πιο πιθανό να οδηγήσει σε έκθεση σε ίχνη αρσενικού, ενός δηλητηρίου που μολύνει το ρύζι κατά την καλλιέργειά του λόγω βιομηχανικών τοξινών και παρασιτοκτόνων.
Το αρσενικό συνδέεται με ευρύ φάσμα προβλημάτων υγείας, όπως η καρδιοπάθεια, ο διαβήτης, ο καρκίνος και οι διαταραχές ανάπτυξης.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr