Ταχινόσουπα
Η νηστεία φτάνει στο τέλος της και σήμερα ίσως ψάχνεις απεγνωσμένα το τι μπορείς να μαγειρέψεις. Γιατί ως γνωστόν οι περισσότερες πέφτουμε πάνω στο ψωμί και έτσι χορταίνουμε χωρίς καν να καθίσουμε στο τραπέζι. Πρέπει όμως να αντισταθείς σε όλο αυτό καθώς το ψωμί παχαίνει και δε χορταίνει σαν ένα πραγματικό γεύμα.
Παρακάτω μπορείς να μάθεις πώς θα πετύχεις την απόλυτη νηστίσιμη ταχινόσουπα!
Υλικά1φλιτζ. κριθαράκι σόγιας
6κ.σ. ταχίνι
1 1/2 λίτρο νερό
1 βαθύ πιάτο με κρύο νερό
αλάτι, πιπέρι
λεμόνι Εκτέλεση
1. Βράζεις το νερό, ρίχνεις μέσα το κριθαράκι και το αφήνεις να βράσει για 10 λεπτά, περίπου.
2. Στο πιάτο με το νερό, προσθέτεις 2 κ.σ. από το ζεστό νερό της κατσαρόλας, έπειτα το ταχίνι και τέλος το αραιώνεις σιγά σιγά. Όσο είναι ζεστό, συμπληρώνεις με λίγες κουταλιές από την σούπα και ανακατεύεις πολύ καλά.
3. Βγάζεις τη σούπα από τη φωτιά και την αφήνεις για 10 λεπτά να κρυώσει. Ύστερα, ρίχνεις μέσα στην κατσαρόλα το ταχίνι και ανακατεύεις συνέχεια, ρίχνοντας όσο αλάτι χρειάζεται. Την σερβίρεις πασπαλίζοντας κάθε πιάτο με λίγο τριμμένο πιπέρι και μερικές σταγόνες λεμόνι.