Cupcakes βανίλια με frosting φράουλα και φρέσκιες φράουλες

Ερμιόνη Σαρρή

Σκεύη/συσκευές: Μίξερ, μούλτι, χάρτινες θήκες cupcakes, 1 ταψί με θήκες cupcakes, κορνέ μιας χρήσης με διάφορες μύτες

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά

Μερίδες: 15

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο

Υλικά για τα cupcakes

  • 200 γρ. Φαρίν Απ
  • 2 βανίλιες
  • 120 ml γάλα φρέσκο
  • 10 φράουλες ψιλοκομμένες
  • 20 φράουλες για το στόλισμα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 120 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά

Υλικά για το frosting

  • 60 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 10 φράουλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ, το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Κλείνουμε το μίξερ, προσθέτουμε το μισό μείγμα του αλεύρου και χτυπάμε στην χαμηλή ταχύτητα μέχρι να το πάρει όλο.
  4. Προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε για 1 λεπτό. Κλείνουμε, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και χτυπάμε στην χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
  5. Κατεβάζουμε τον κάδο, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες φράουλες και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
  6. Γεμίζουμε τις θήκες των cupcakes μέχρι τα ¾ και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
  7. Όσο ψήνονται τα cupcakes, φτιάχνουμε το frosting. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και το βούτυρο και χτυπάμε καλά για 3-4 λεπτά.
  8. Παράλληλα, σε ένα μούλτι, κάνουμε τις φράουλες πουρέ. Προσθέτουμε στο μίξερ τον πουρέ φράουλας και χτυπάμε άλλο 1 λεπτό.
  9. Προσθέτουμε τα 400 γρ. άχνη ζάχαρη και χτυπάμε. Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε και την υπόλοιπη.

Αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν τελείως, στολίζουμε με το frosting και με φρέσκιες φράουλες και σερβίρουμε

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης