Ζουμερό συκωτάκι τηγανιτό
Ιδανικός μεζές για το ρύζι ή τις πατάτες τηγανιτές. Το συκωτάκι αν ψηθεί καλά δεν έχει γεύση αίματος αλλά μοσχομυρίζει και αναδεικνύει την γεύση του.
Υλικά
1 κιλό συκώτι
1 κούπα ξύδι
Αλεύρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, φρέσκο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
1.Κόβετε τα συκωτάκια σε κομμάτια, το πλένετε πολύ καλά και το αλατοπιπερώνετε.
2.Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο να κάψει. Βάζετε σε ένα βαθύ πιάτο αλεύρι και περάστε τα συκωτάκια. Τα βάζετε στο τηγάνι και τα ψήνετε μέχρι αν ψηθούν καλά και μέσα.
3.Όταν τα βγάλετε από το λάδι ρίχνετε στο τηγανισμένο λάδι το ξύδι, τα ανακατεύετε και τα περιχύνετε με αυτό.