Η λεμονάδα της «μαμάς» φτιάχνεται μέσα σε ελάχιστα λεπτά!
Η λεμονάδα είναι ένα από τα πιο δροσιστικά ροφήματα για αυτό και για κάθε άλλο καλοκαίρι. Και μπορεί πλέον να κυκλοφορεί και σε ροζ απόχρωση αλλά η κλασσική σπιτική λεμονάδα της γιαγιάς παύλα της μαμάς αποτελεί διαχρονική αξία.
Λεμονάδα σημαίνει απόγευμα στο μπαλκόνι ή τον κήπο να ακούς ιστορίες από τα αγαπημένα σου πρόσωπα και να φοράς ακόμα το μαγιό σου. Παλαιότερα ήταν το κέρασμα της γιαγιάς όταν την επισκεπτόσουν, τώρα είναι το ρόφημα που ετοιμάζεις για το απογευματινό ραντεβού με τις φίλες!
Πώς θα φτιάξεις τη δική σου σπιτική λεμονάδα για το επόμενο girl power meeting point;
Υλικά:
4 κούπες χυμό λεμόνι
2 κούπες νερό
800 γραμ. ζάχαρη
2κ σούπας ξύσμα λεμόνι
Εκτέλεση:
Σουρώνουμε καλά τον χυμό μέσα από σίτα ψιλή (σουρωτήρι).
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το ξύσμα για 6-7 λεπτά.
Μόλις κρυώσει το σιρόπι, το σουρώνουμε ξανά για να αφαιρέσουμε το ξύσμα και προσθέτουμε και το χυμό λεμόνι!
Το βάζουμε στο ψυγείο και το σερβίρουμε αραιωμένο με σόδα ανθρακούχα ή παγωμένο νερό και παγάκια,
Cheers!