Φράουλα και μπανάνα σε συσκευασία muffin
Τα λατρεμένα αφράτα κεκάκια, γνωστά και ως muffins, γεμίζουν με κομμάτια από φρέσκιες φράουλες και ζουμερές μπανάνες –ότι πιο ανοιξιάτικο μπορείτε να γευτείτε, δηλαδή- και ξοδεύοντας λίγο χρόνο από τη καθημερινότητά σας, έρχονται στο τραπέζι σας σε λίγα, πανεύκολα βήματα.
Υλικά
113γρ. βούτυρο ανάλατο (λιωμένο)
160γρ. καστανή ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά (ελαφρώς χτυπημένα)
λίγη βανίλια
240γρ. φρέσκιες φράουλες (κομμένες σε μικρά κομμάτια)
2 μπανάνες
295γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
1.Βάζετε τις 2 μπανάνες στο φούρνο στους 180oC για 10 λεπτά ή μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους, τις καθαρίζετε και τις λιώνουμε με πιρούνι.
2.Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τη ζάχαρη με τα χτυπημένα αυγά, τις λιωμένες μπανάνες και το λιωμένο βούτυρο.
3.Σε άλλο μπολ βάζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα και τη βανίλια. Προσθέτετε πρώτα τις φράουλες και ανακατεύετε με ένα κουτάλι και στη συνέχεια όλα τα «υγρά υλικά» που έχετε στο πρώτο μπολ. Ανακατεύετε μόνο όσο χρειάζεται για να ενωθούν τα υλικά.
4.Βουτυρώνετε μία φόρμα για muffins και ψήνετε το μείγμα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20-25 λεπτά.