Γρήγορη tiramisu
Το πιο κλασικό και αγαπημένο ιταλικό γλυκό, σε μια εκδοχή για όσους λατρεύουν τη γεύση του αλλά δεν έχουν να διαθέσουν τον χρόνο που απαιτείται για την πρωτότυπη, μπελαλίδικη συνταγή. Γίνεται πολύ γρήγορα, με λίγα, βασικά υλικά, και δεν στερείται σε τίποτα από την κλασική λαχταριστή tiramisu.
Υλικά
200γρ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε
100γρ. ζάχαρη άχνη
250ml. κρέμα γάλακτος
1 πακέτο σαβαγιάρ
Για το σιρόπι
150ml. Νερό
3 κουταλιές νες καφέ
1 κουταλάκι γλυκού μαύρη ζάχαρη
Εκτέλεση
1.Χτυπάτε καλά την άχνη με την κρέμα γάλακτος και έπειτα προσθέτετε το μασκαρπόνε, συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ.
2.Βράζετε όλα τα υλικά του σιροπιού μαζί μέχρι να δέσουν.
3.Στρώνετε μερικά σαβαγιάρ στο ταψί, τα περιχύνετε με το σιρόπι και ρίχνετε τη κρέμα.
4.Τοποθετείτε άλλη μια σειρά σαβαγιάρ τα οποία έχετε βουτήξει στο σιρόπι και ρίχνετε ξανά κρέμα.
5.Τελειώνετε πασπαλίζοντας το γλυκό με κακάο.