Μία σαλάτα για να χορτάσεις αλλά και να ξεφουσκώσεις, μετά τις διακοπές
Διακοπές πάπαλα. Τα περάσαμε όμορφα (όμορφα, όμορφα), κάναμε αρκετές βουτιές, αποκτήσαμε μπρονζέ επιδερμίδα και φυσικά τα απογεύματα μας έβρισκαν δίπλα στο κύμα να δοκιμάζουμε τοπικές λιχουδιές. Γυρνώντας στην Αθήνα όλες μας δώσαμε αυτόν τον βαρύ όρκο ''Από Δευτέρα γυμναστήριο και διατροφή''. Επειδή Δευτέρες θα έρθουν πολλές και τον όρκο αυτόν θα τον επαναλάβεις δεκάδες φορές, δοκίμασε αρχικά την παρακάτω σαλάτα. Είναι πολύ χορταστική και φυσικά θα σε βοηθήσει να διώξεις τις τοξίνες των διακοπών!
Υλικά:
2 φλιτζάνια μαγειρεμένα quinoa ή μείγμα άγριου ρυζιού
1 φλιτζάνι μαγειρεμένες πράσινες φακές
2-3 φλιτζάνια διάφορα λαχανικά, κομμένα σε φέτες (για παράδειγμα πιπεριές + τεύτλα)
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
1 κούπα χούμους, σπιτικό ή αγορασμένο στο κατάστημα
1 φλιτζάνι φρέσκες ντομάτες, κομμένες
1 φλιτζάνι φρέσκα φρούτα, σε φέτες (φρούτα ή μούρα)
Κομμένο σε φέτες αβοκάντο, τεμαχισμένα καρότα
Τριμμένο κατσικίσιο τυρί
Αβοκάντο
Βασιλικό
Βινεγκρέτ
1/2 αβοκάντο
2 κουταλιές ξύδι μήλου
2 κουταλιές της σούπας φρυγανισμένο σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας σφενδάμου
Χυμό από μισό λεμόνι
φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο
Καλή όρεξη!