Σουβλάκι με λίγες θερμίδες και με «σπιτική» sauce
ΕΡΜΙΟΝΗ ΣΑΡΡΗ
Το σουβλάκι το αγαπάς, ας είμαστε ειλικρινείς. Είναι όμως και αυτές οι μέρες που πίεζεις τον εαυτό σου να μη «λυγίσει», να μην οδηγηθεί προς το τραπεζάκι με το σταθερό τηλέφωνο και να μην ζητήσει delivery. Το σπιτικό σουβλάκι όμως μπορεί να είναι πιο διαιτητικό και η παρακάτω συνταγή θα σου αρέσει αρκετά. Η sauce δεν είναι η κλασσική (μαγιονέζα-μουστάρδα ή τζατζίκι), μα είναι πολύ μα πολύ εύκολο να την φτιάξεις.
Τι θα χρειαστείς:
-Φιλέτο κοτόπουλο, σε μικρά κομματάκια
-Μαρούλι , ψιλοκομμένο
- Μικρές πίτες από σουβλάκι (όχι οι κανονικές) ή αραβικά πιτάκια
- Πατάτες τηγανιτές
-Αγγούρι, κομμένο σε λωρίδες
-Κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λωρίδες
-1 πιπεριά κόκκινο, κομμένη σε λωρίδες
Υλικά για sauce
-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 1/2 φλ. φυστίκια ψημμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο
-1 φλ. φρέσκο βασιλικό