Αυτό το σάντουιτς με ταχίνι δε θα το θες μόνο για brunch
ΕΡΜΙΟΝΗ ΣΑΡΡΗ
Έχεις καλέσεις την παρέα σου την Κυριακή για brunch; Έχεις γενικώς την τάση να φτιάχνεις εντυπωσιακό πρωινό κάθε Σαββατοκύριακο για να επιβραβεύεις τον εαυτό σου για όλα όσα έκανε μέσα στην εβδομάδα; Το παρακάτω σάντουιτς θα είχες την ευκαιρία να το γευτείς στα καλύτερα εστιατόρια για brunch της Νέας Υόρκης αλλά επειδή το ταξίδι αυτό ίσως και να αργήσει αρκετά, ώρα να μπεις εσύ στην κουζίνα και να μεγαλουργήσεις.
Παρακάτω θα βρεις όλη την συνταγή!
Καπνιστό μπέικον καρύδας
2 1/2 φλ. μη ζαχαρούχα νιφάδα καρύδας
2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας λειωμένο
2 κουταλιές σιρόπι σφενδάμου
2 κουταλιές σούπας σόγιας
1 κουταλιά ξίδι μηλίτη
Sauce από ταχίνι
1/2 φλιτζάνι ταχίνι
1/2 κουταλιά της σούπας τσίλι + 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
χυμό από 1/2 λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι
Υλικά για σάντουιτς
4 φέτες ψωμί ολική αλέσεως (ή ό,τι εσύ επιθυμείς)
1-2 φλιτζάνια μαρούλι
2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
ελαιόλαδο για το ψήσιμο
αλάτι + πιπέρι
2 τηγανητά αυγά