Δροσερές μπουκιές από την Καταλονία
Οι Ισπανοί έχουν τον τρόπο τους με τα ορεκτικά, οτιδήποτε κι αν συνοδεύουν, με μια από τις πιο διάσημες συνταγές τους αυτή για τις μπρουσκέτες. Τα καταλανικά ψωμάκια που σας προτείνουμε σήμερα είναι μια αρκετά παρόμοια συνταγή, με περισσότερα υλικά αλλά με την ίδια ευκολία στη προετοιμασία τους. Προτιμήστε τα για συνοδευτικό σε ζυμαρικά αλλά και από μόνα τους για ένα ελαφρύ και νόστιμο σνακ με άρωμα Ισπανίας.
Υλικά
2-3 ώριμες ντομάτες
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/2 πράσινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
chili ή tabasco
λάδι
πιπέρι
αλάτι
ζάχαρη
ρίγανη ή βασιλικός
Εκτέλεση
1.Αφαιρείτε τα σπόρια από τις ντομάτες.
2.Βάζετε στο μούλτι τις ντομάτες, τις πιπεριές και το κρεμμύδι και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν χυλός.
3.Προσθέτετε λάδι, αλάτι, ζάχαρη, πιπέρι, ρίγανη ή βασιλικό και chili ή tabasco, ανάλογα με τα γούστα σας.
4.Μοιράζετε το μείγμα πάνω σε φέτες φρέσκου ψωμιού ή σε παξιμαδάκια και τα περιχύνετε με λίγες σταγόνες λάδι.