Πατάτες βραστές με κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα

Ερμιόνη Σαρρή

Τώρα, μάλιστα, να φάμε όση πατάτα βραστή θες!

Βλέποντας την φωτογραφία τρέχει σαλάκι. Βλέποντας τα υλικά τρέχει ένα ακόμη και κάπως έτσι δεν βλέπεις την ώρα και την στιγμή για να γευτείς αυτό το πιάτο το Σαββατοκύριακο. Αυτές οι συνταγές είναι για να τις απολαμβάνεις με την ησυχία σου οπότε σε προτρέπουμε να την μαγειρέψεις κάποια μέρα που θα είσαι στο σπίτι και να μην την ετοιμάσεις για το καθημερινό σου ''ταπεράκι''. Πατάτες βραστές με κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα. Τρίβεις τα χέρια γεμάτη ικανοποίηση και πιάνεις το μαχαίρι για να κόψεις τις πατάτες.

Τι υλικά θα χρειαστείς;

  • Πατάτες κομμένες σε κομματάκια
  • 4 κουταλιές της σούπας (1/4 φλιτζάνι) βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1/3 φλιτζάνι φρέσκια τριμμένη παρμεζάνα, (ή και περισσότερη αν σου αρέσει σαν γεύση)
  • φρέσκο τριμμένο μοσχοκάρυδο (ελάχιστη ποσότητα)
  • πιπέρι καγιέν (ελάχιστη ποσότητα)
  • αλάτι και πιπέρι

Πώς θα εκτελέσεις την συνταγή;

Ζέστανε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μέση υψηλή θερμοκρασία και μαγείρεψέ το μέχρι να αρχίσει να παίρνει καφέ χρώμα, περίπου 3-5 λεπτά. Ρίξε μέσα το δεντρολίβανο, την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψέ τα καλά. Πρόσθεσε την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο, το καγιέν και τέλος το αλάτι με το πιπέρι. Ανακάτευε τα υλικά της σάλτσας για 3-5 λεπτά, σβήσε τη φωτιά αλλά άφησε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι.

Ταυτόχρονα βράσε σε μία άλλη κατσαρόλα τις πατάτες σου και μόλις είναι έτοιμες ρίξε τις μέσα στην κατσαρόλα με την σάλτσα της κρέμας γάλακτος και της παρμεζάνας. Τώρα, είναι έτοιμες για σερβίρισμα.

Υ.γ Κατά το σερβίρισμα, πασπάλισέ τις με λίγη ακόμη παρμεζάνα.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης