H πιο απλή μαμαδίστικη συνταγή για κέικ

Ερμιόνη Σαρρή

Τώρα ξέρουμε τι θα φας αύριο για πρωινό ή το απόγευμα μαζί με το τσάι σου!

Να ξυπνάς το πρωί και να μοσχομυρίζει το σπίτι. Να κάθεσαι στο τραπέζι της κουζίνας και να βλέπεις το αχνιστό κέικ της μαμάς. Αξία ανεκτίμητη που σου θυμίζει αρκετά αυτά τα Σαββατοκύριακα των παιδικών σου χρόνων. Τώρα, ως ενήλικη έχεις σκεφτεί αρκετές φορές να φτιάξεις κάποιο κέικ αλλά ακόμη το έχεις στο ''περίμενε''. Η παρακάτω συνταγή θα σου φανεί (μα είναι βασικά) πολύ εύκολη και θα σου φέρει άρωμα... μαμάς.

Do it και μην ξεχάσεις να κεράσεις και τα παιδιά στο γραφείο.

Υλικά:

2½ ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ποτήρι ζάχαρη

1/2 ποτήρι γάλα σε θερμοκρασία δωματίου

250 γραμμάρια βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

5 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου

2 κουταλάκια μπέικινγκ πάουντερ

1/2 κουταλάκι σόδα

3 κουταλιές βούτυρο για το άλειμμα

αλεύρι για το αλεύρωμα

Eκτέλεση:

Κοσκίνισε μέσα σε ένα μπολ το αλεύρι με τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Έπειτα, χτύπα στο μπολ του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και, όταν ασπρίσουν, πρόσθεσε τα αβγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να αφρατέψουν.

Σε επόμενο στάδιο, ρίξε το γάλα, λίγο-λίγο, και ανακάτευε συνεχώς.

Πρόσθεσε σιγά-σιγά το μείγμα αλευριού μέσα στο μίξερ (μεσαία ταχύτητα) και ανακάτευε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

Ενώ ανακατεύεις τα υλικά στο μίξερ, άλειψε μια φόρμα με βούτυρο, αλεύρωσέ την και ρίξε μέσα τη ζύμη.

Τέλος, προθέρμανε τον φούρνο στους 180ο C και ψήσε το για 40-45 λεπτά. Ύστερα βγάλε το κέικ από το φούρνο και, αφού κρυώσει λίγο (5-10 λεπτά), μπορείς να το σερβίρεις .

Bonus Tip: Αν θες λίγη σοκολάτα, μην διστάσεις να αφήσεις κατά το τελευταίο στάδιο της μείξης λίγη ζύμη μέσα στο μίξερ, να ρίξεις κακάο και έπειτα να τα ανακατέψεις πολύ καλά. Ύστερα ρίξε και την ζύμη σοκολάτας μέσα σε αυτήν της βανίλιας, ανακάτεψέ τα (μπορείς και με το δάχτυλο αρκεί να είναι καθαρά τα χέρια σου) και έπειτα συνέχισε με το ψήσιμο.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης