Cookies με καρύδια και κομματάκια σοκολάτας

Ερμιόνη Σαρρή

Κάτι γλυκό για να ξεχάσεις την βροχή!

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι καρύδια
  • 2 κουταλιές σούπας σφενδάμου
  • αλάτι
  • 2 μπαστούνια (1 φλιτζάνι) αλατισμένο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 φλιτζάνια δάκρυα σοκολάτας (ή ψιλοκομμένη κουβερτούρα)

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε τα καρύδια και το σιρόπι σφενδάμου. Ανακάτευέ τα συνεχώς μέχρι τα καρύδια να φρυγανιστούν (περίπου 5-8 λεπτά). Αφαίρεσε τα καρύδια από το τηγάνι και τοποθέτησέ τα πάνω σε ένα δίσκο κοπής. Πασπάλισέ τα με αλάτι. Άφησέ τα να κρυώσουν και στη συνέχεια ψιλόκοψέ τα.
  2. Λιώσε το βούτυρο
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, χτύπησε μαζί το βούτυρο, την καφέ ζάχαρη και την λευκή ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ύστερα, ρίξε μέσα τα αβγά και τη βανίλια και χτύπα τα μέχρι να γίνουν κρέμα. Πρόσθεσε το αλεύρι και τη σόδα, και χτύπησέ τα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, ρίξε μέσα τα κομματάκια σοκολάτας και τα ψιλοκομμένα καρύδια.
  1. Φτιάξε μπάλες μεσαίου μεγέθους με την ζύμη και τοποθέτησέ τις ανά 3 εκατοστά πάνω φύλλο ψησίματος.
  1. Τοποθέτησέ τα μέσα στο φούρνο και ψήσε τα για 8-10 λεπτά. Βγάλε τα από το φούρνο και άφησε τα cookies να κρυώσουν 5 λεπτά στο φύλλο ψησίματος.
© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης