Μερικά σκορδόψωμα, λίγα μανιτάρια και «καλή όρεξη»
Κάνε πως δεν άκουσες καν για κρέμα γάλακτος!
Τα σκορδόψωμα ίσως να μου θυμίζουν τις πιο «φαγανές» στιγμές με την αδερφή μου. Το πρόσωπό μας άλλαζε με το άκουσμα και μόνο της λέξης αυτής. Ψωμί, βουτυράκι, σκορδάκι και στο φούρνο. Πόσα βράδια έχουμε περάσει στον καναπέ τρώγοντας σκορδόψωμα και βλέποντας ταινίες. Βέβαια αν έχεις πίεση πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική και φυσικά να ρωτήσεις κάποιον ειδικό για τον αν πρέπει να φας και αν ναι πόσο.
Παρακάτω σου έχω μία συνταγή για να «αποθεώσεις» τα αγαπημένα σου σκορδόψωμα και να τα ενσωματώσεις ίσως και στο μενού σου για κάποιο σουαρέ φίλων. Εντάξει, μην γελάς και μην φοβάσαι καθώς η αναπνοή όλων θα βρίσκεται στην ίδια (κακή) κατάσταση.
Υλικά:
- Φέτες από ψωμί
- 1/2 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο
- 4-6 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινου πιπεριού
- 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- 1 κουταλάκι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουτί μανιτάρια
- 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
- αλάτι και πιπέρι
- 1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
- Ρίξε μέσα σε ένα μεγάλο τηγάνι το βούτυρο, το σκόρδο και την ρίγανη. Μαγειρέψτε σε μέτρια χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι το σκόρδο να αλλάξει χρώμα και να καραμελωθεί( περίπου 15 λεπτά). Αφαίρεσέ τα από τη φωτιά και ψιλόκοψε το σκόρδο με ένα πιρούνι. Πρόσθεσε μέσα και το κόκκινο πιπέρι.
- Βάλε τα και πάλι πάνω στην φωτιά και ρίξε μέσα τα κομμένα μανιτάρια και άφησέ τα να τηγανιστούν για περίπου 3-5 λεπτά. Πριν τα κατεβάσεις, πρόσθεσε το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακάτεψέ τα πολύ καλά. Σβήσε τα με λίγο κρασί και κρέμα γάλακτος.
- Τοποθέτησε τις φέτες ψωμιού πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και άπλωσε με ένα μαχαίρι λίγο βούτυρο με σκόρδο. Τέλος, πασπάλισε κάθε φέτα με τυρί τριμμένο και τοποθέτησέ τις στο φούρνο για 8 με 10 λεπτά. Περίμενε να δεις το τυρί να λιώνει.
- Βγάλε τις φέτες του ψωμιού από τον φούρνο, ρίξε πάνω από την καθεμία μία μικρή μερίδα μανιταριών και ελάχιστη ποσότητα από την sauce κρασιού και κρέμας γάλακτος.