Κάνουμε ένα update στην κλασσική κόκκινη σάλτσα για μακαρόνια και γίνεται πιο... πικάντικη
Βαρέθηκες τις κλασσικές συνταγές; Δοκιμάσου λοιπόν!
Ωραία η κλασσική κόκκινη σάλτσα για μακαρόνια αλλά μεταξύ μας θες να δοκιμαστείς και λίγο παραπάνω. Ένα update, μία διαφορετική γεύση για τον ουρανίσκο σου. Να ξέρεις βέβαια πως η παρακάτω συνταγή είναι κάπως πικάντικη οπότε αν δεν σου αρέσει αυτή η αίσθηση καλό θα ήταν να το αποφύγεις. Το πόσο καυτερή θα γίνει η σάλτσα σου, υπόκειται σε εσένα.
Υλικά:
1 κόκκινη πιπεριά ή 2 μικρές κόκκινες πιπεριές
1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι αλάτι
1/4 φλιτζάνι φρυγανισμένα αμύγδαλα ή κουκουνάρι
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 πακέτο ζυμαρικά (ό,τι θες εσύ)
1 μάτσο φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
2 χούφτες φρέσκια ρόκα
πιπέρι
ψητά κουκουνάρια (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
Ρίξε μέσα σε ένα μπλέντερ τις ψημένες πιπεριές, την σάλτσα ντομάτας, το σκόρδο, το πιπέρι, το αλάτι, τα καρύδια και την παρμεζάνα . Πρόσθεσε λίγο λάδι και έπειτα ανακάτεψέ τα με μέτρια ταχύτητα.
Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, μετάφερέ το σε ένα κατσαρολάκι και άφησέ το να πάρει μία βράση. Έπειτα ρίξε μέσα τα μακαρόνια και ανακάτεψέ τα πολύ καλά.
Κατά το σερβίρισμα, χρησιμοποίησε το βασιλικό, την ρόκα και τα κουκουνάρια.