Ζουμερή τηγανιά στο λεπτό
Όλοι αγαπούν μια καλή τηγανιά, παρά τα όσα περιττά λιπαρά μπορεί να έχει, μια αμαρτία που και που τη δικαιούμαστε όλοι ούτως ή άλλως. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι αρκετά παραδοσιακή και πολύ εύκολη, ιδανική για έναν γρήγορο μεζέ ή ένα συνοδευτικό πιάτο, η οποία συνδυάζεται εκπληκτικά με φρέσκες, τραγανές τηγανιτές πατάτες.
Υλικά
1 κιλό χοιρινό
5 πράσα
1 ποτήρι λευκό κρασί
λάδι
πιπέρι
αλάτι
ρίγανη
Εκτέλεση
1.Παίρνετε το χοιρινό, το κόβετε σε μπουκιές και το πλένετε
2.Το στραγγίζετε καλά και το βάζετε μέσα σε ένα τηγάνι, χωρίς λάδι ή νερό.
3.Το αφήνετε να βράσει με τα υγρά του σε δυνατή φωτιά, με κλειστό καπάκι.
4.Μόλις πιει τα υγρά του, το σβήνετε με το κρασί.
5.Όταν εξατμιστεί και το κρασί, ρίχνετε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και τηγανίζετε.
6.Μόλις πάρει χρώμα, ρίχνετε το πράσο, το οποίο έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια. Μόλις μαλακώσει λίγο, αφαιρείτε από τη φωτιά και σερβίρετε, προσθέτοντας αν θέλετε λίγο λεμόνι.