Γλυκοπατάτα με αβγό και ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
Μία πανεύκολη συνταγή μαγειρικής για εσένα που δε θες να περάσεις την ημέρα σου μέσα στην κουζίνα.
Θυμάσαι που παλαιότερα έτρωγες ντομάτες με αβγά; Μία αγαπημένη συνταγή της «γιαγιάς» που έρχομαι εγώ τώρα να στην πάω αρκετά στάδια πιο πέρα. Αβγά με γλυκοπατάτα και τριμμένο κρεμμυδάκι. Μία εύκολη συνταγή για εσένα που βαριέσαι το καθημερινό μαγείρεμα και λάτρεύεις τις πατάτες.
Υλικά
- 3 μεσαίες γλυκοπατάτες
- 1 μεσαίο λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 3 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
- 1 Kale
- 3 αβγά φρέσκα
- αλάτι
- κόλιαντρο
- κόκκινες νιφάδες πιπεριού
- ρίγανη και κρεμμύδια
Εκτέλεση
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, όσο βράζεις τις πατάτες. Μόλις είναι έτοιμες κόψε τις σε μεσαία κομμάτια, ρίξε τις μέσα σε ένα ταψί και πρόσθεσε λάδι (κάλυψέ τις μέχρι τη μέση). Άφησέ τις να ψηθούν στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Ενώ οι πατάτες ψήνονται, ρίξε μέσα σε ένα τηγάνι το λάδι καρύδας και το κρεμμύδι για να τσιγαριστεί. Πρόσθεσε έπειτα τις πατάτες, το αλάτι και άφησέ τα για 5-6 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Πρόσθεσε και το λάχανο.
Τηγάνισε τα αβγά σε ξεχωριστό τηγάνι και πασπάλισέ το με λίγο αλάτι και μερικές νιφάδες κόκκινου πιπεριού.
Μόλις είναι έτοιμα και τα αβγά, ρίξε τα πάνω από τις πατάτες, ρίξε μερικά κομμένα κρεμμύδια και ελάχιστο ψιλοκομμένο κόλιαντρο.
Δες επίσης: Η gourmet εκδοχή ενός σκορδόψωμου