Πατάτες σε ροδέλες με τσένταρ και κρεμμύδι
ΕΡΜΙΟΝΗ ΣΑΡΡΗ
Ανανεώθηκε:
Αυτές οι πατάτες δεν θέλουν τηγάνισμα!
Υλικά:
- 4 πατάτες κομμένες σε φέτες
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 κούπας βούτυρο λιωμένο
- 1/2 φλιτζάνι καυτερή σάλτσα
- Τυρί τσένταρ
- gorgonzola ή μπλε τυρί
- 1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες
- ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- αβοκάντο
Κόψε τις πατάτες σε ροδέλες, ακούμπησέ τις πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ρίξε ομοιόμορφα λίγο ελαιόλαδο ως επικάλυψη. Πασπάλισέ τις με λίγο αλάτι και πιπέρι.
Τοποθέτησέ τις στο φούρνο για ψήσιμο (20-25 λεπτά περίπου) και στα μισά του χρόνου περίπου γύρισέ τις για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Ενώ οι πατάτες ψήνονται, χτύπα ελαφρά σε ένα μπολ το βούτυρο, την καυτερή σάλτσα και το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Όταν οι πατάτες είναι τραγανές και ψημένες, αφαίρεσέ τις από το φούρνο και ρίξε από πάνω το μείγμα. Πρόσθεσε το τσένταρ και το μπλε τυρί.
Βάλε τις να ψηθούν για περίπου 5 λεπτά ακόμη και λίγο πριν τις σερβίρεις ρίξε το κρεμμύδι και το αβοκάντο σε φέτες.
Δες επίσης:
Αυτά τα brownies είναι πιο υγιεινά από εκείνα που έτρωγες τόσα χρόνια!