Μαμαδίστικη συνταγή για σκορδαλιά χωρίς ψωμί. Και όμως υπάρχει!
Πώς θα φτιάξεις τη δική σου σκορδαλιά με λιγότερες θερμίδες;
Την σκορδαλιά ή θα την σιχαίνεσαι ή θα την λατρεύεις. Και έρχεται αυτή η μέρα, η 25η Μαρτίου που θα πέσεις με τα μούτρα μέσα στο βαζάκι με την σκορδαλιά και φυσικά θα παρακαλάς να μην συναντήσεις για το επόμενο 24ωρο τον έρωτα της ζωής σου. Ούτε και κάποιον συνεργάτη σου. Δυστυχώς, η αναπνοή μετά την κατανάλωση της σκορδαλιάς δεν είναι καθόλου... ωραία.
Σήμερα όμως φτιάχνουμε σκορδαλιά χωρίς ψωμί. Ναι, και όμως γίνεται να την κάνεις πιο διαιτητική και έτσι να την απολαύσεις με λιγότερες τύψεις. Πώς; Δες την συνταγή αμέσως παρακάτω.
Υλικά:
- 3-4 πατάτες βρασμένες (τις ξεφλουδίζεις μετά το βράσιμο)
- 2-3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- 120-150ml. λάδι
- Χυμό από ένα λεμόνι
- μία χούφτα καρυδόψιχα
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πατάτες και μετά τις ξεφλουδίζουμε. Έπειτα, τις τοποθετούμε μέσα στο μπλέντερ μαζί με τις σκελίδες του σκόρδου και τα πολτοποιούμε. Ταυτόχρονα, προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι και το λεμόνι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Τέλος, προσθέτουμε την καρυδόψιχα και ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά.
Διάβασε επίσης:
Μπακαλιάρος πρασοσέλινο, αυγολέμονο