Χταπόδι ξυδάτο: Η συνταγή για τον πιο εύκολο ουζομεζέ

Το χταπόδι είναι μία από τις κλασικές συνταγές του σαρακοστιανού τραπεζιού. Ιδιαιτέρως γευστικό και θρεπτικό, αποτελεί τον μεζέ που βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε συγκέντρωσης και μας ανοίγει την όρεξη… Είναι μία εύκολη επιλογή, που απαιτεί ελάχιστο χρόνο και δεν πρέπει να λείπει από το γιορτινό Μενού. Σε κάθε περίπτωση, γίνεται εξαιρετική αφορμή για να πιούμε ένα ποτήρι ούζο Πλωμαρίου ακόμα, να έρθουμε πιο κοντά, να χαλαρώσουμε και να διασκεδάσουμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα…

Υλικά:

Ένα μέτριο χταπόδι 1-1 ½ κιλό

2 φύλλα δάφνης

100 ml κόκκινο ξηρό κρασί

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

3 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί

3 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη

2-3 κόκκους πιπέρι

Ούζο Πλωμαρίου για την παρέα...

Διαβάστε περισσότερα στο Sarakosti.gr

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης