Μωσαϊκό με καρύδα σε ταψί! Το σαλαμάκι που έφτιαχνε η μαμά σου αλλιώς!
Δοκίμασέ το σήμερα
Δεν χρειάζεσαι μίξερ, δεν θέλει ψήσιμο. Λίγα υλικά και έτοιμο το γλυκό του καλοκαιριού, με μια φρέσκια νότα αποξηραμένης καρύδας.
Υλικά:
250 γραμμάρια μπισκότα της αρεσκείας σου.
80 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
1/2 κούπα συμπυκνωμένο γάλα
2 κουταλιές της σούπας κακάο
150 γραμμάρια κουβερτούρα λιωμένη
3/4 της κούπας αμύγδαλα ή φιστίκια Αιγίνης ή καρύδια ψιλοκομμένα
3/4 της κούπας αποξηραμένη καρύδας σε νιφάδες.
Εκτέλεση:
Θρυμματίζεις τα μπισκότα και σε μπολ ανακατεύεις το βούτυρο, το κακάο, το γάλα προσθέτοντας τελευταία τα μπισκότα και ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Απλώνεις το μείγμα σε ταψί 18 επί 28 εκατοστά κι αφήνεις για μια ώρα.
Εν το μεταξύ, λιώνεις τη σοκολάτα με τους ξηρούς καρπούς και την καρύδα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Απλώνεις το μείγμα πάνω από το πρώτο μείγμα με μπισκότα και πασπαλίζεις με λίγη καρύδα. Βάζεις στο ψυγείο και απολαμβάνεις μετά από 2 ώρες. Κόβεις κομμάτια και σερβίρεις.