Αφράτα και μοσχομυριστά κεφτεδάκια με λιαστή ντομάτα και λαχανικά
Μια τέλεια παραλλαγή της κλασικής συνταγής που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Συνοδεύεστε τα με διάφορα ντιπ, όπως σος τυριού ή ντομάτας.
Υλικά
200γρ. μοσχαρίσιο κιμά
½ τρίμματα ψωμιού
¼ λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 μικρό κολοκυθάκι τριμμένο
2 κ.σ. ρίγανη τριμμένη
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
4 κοτσάνια σέλινο τριμμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
1.Σε ένα μπολ, βάζετε τα τρίμματα ψωμιού, τις ντομάτες, το κολοκυθάκι, το καρότο, το σέλινο, ένα κρεμμύδι, τη ρίγανη, το αβγό και τον κιμά σε ένα μπολ. Αρχίζετε να πλάθετε το μείγμα με τα χέρια σας, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
2.Πλάστε με τα χέρια σας τα κεφτεδάκια και βάλτε τα σε ένα πιάτο. Τα βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
3.Ζεστένετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι με μέτρια φωτιά. Τηγανίστε τα κεφτεδάκια μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα και να μαγειρευτούν μέχρι μέσα.