Φτιάξε την πιο εύκολη λεπτή ζύμη για πίτσα με 4 υλικά
Φανταστική και γρήγορη συνταγή
Αν λατρεύεις την πίτσα αλλά δεν εμπιστεύεσαι τις έτοιμες ζύμες ή πίτσες, φτιάξε τη δική σου ζύμη που γίνεται εύκολα και με λίγα υλικά.
Για ζυμάρι για πέντε ταψάκια πίτσας, θα χρειαστείς:
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξερή µαγιά
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι,
1/2 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο
1 1/4 φλιτζάνια νερό
Φύλαξε το ζυμάρι που θα χρησιμοποιήσεις επόμενη φορά σε μεμβράνη στην κατάψυξη για 2 -3 εβδομάδες.
Εκτέλεση
Βάλε το αλεύρι, τη µαγιά, το αλάτι και το ελαιόλαδο σε µίξερ µε ειδικό εξάρτηµα για ζύµη.
Πρόσθεσε το νερό νερό σε θερµοκρασία δωµατίου και χτύπησέ τη σε χαµηλή ταχύτητα για 5 λεπτά.
Αφήνεις τη ζύμη να ξεκουραστεί για πέντε λεπτά και συνεχίζεις να χτυπάς σε υψηλή ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η ζύμη.
Χώρισε το ζυμάρι σε 5 μπάλες, τύλιξέ τες σε διαφανή µεµβράνη και άφησέ τες στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Όταν έρθει η ώρα για το ψήσιµο, βγάλε τη ζύµη από το ψυγείο και αλεύρωσε µια επιφάνεια. Με πλάστη ή με τα δάχτυλά σου , άνοιξε τη ζύµη