Ανοιξιάτικη σουπίτσα με λαχανικά
Και όμως, οι λάτρεις της σούπας έχουν να χαίρονται και την ανοιξιάτικη εκδοχή του αγαπημένου τους φαγητού. Γεμάτη άρωμα και γεύση, τώρα που οι ανοιξιάτικες νύχτες δεν έχουν ζεστάνει ακόμα η σούπα με μικρές κούπες είναι ένα τέλειο γεύμα.
Υλικά
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 πράσο ψιλοκομμένο
2 σέλινα ψιλοκομμένα
2 κολοκυθάκια κομμένα σε μικρά κομμάτια
350γρ μικρές πατάτες κομμένα σε μικρά κομμάτια
750γρ ζωμός κότας
150γρ. κατεψυγμένος αρακάς
2 κουτ. σούπας φύλλα μέντας
Εκτέλεση
1.Σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζετε το λάδι να ζεστάνει. Τσιγαρίζετε το σέλινο, το πράσο και το κολοκυθάκι μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, ανατεύοντας.
2.Συνεχείστε προσθέτοντας τις πατάτες και τον ζωμό. Κατεβάστε την θερμοκρασία στη μέση και αφήστε το να πάρει μία βράση. Στη συνέχεια κατεβάστε λίγο ακόμα τη θερμοκρασία και αφήστε την σούπα να σιγοβράσει για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν πολύ οι πατάτες. Συνεχίστε με τον αρακά και σιγοβράστε για άλλα 3-4 λεπτά. Αλατοπιπερώστε όσο χρειάζεται.
3.Σερβίρετε σε μικρά μπολ γαρνίροντας με φρέσκια μέντα.