Υπέροχο καραμελωμένο ρύζι για συνοδευτικό
Αντί για το κλασικό σπυρωτό ρύζι που συνοδεύετε τα ψητά σας κρέατα, κάντε κάτι πιο ζουμερό και γευστικό που θα αλλάξει τελείως το πιάτο σας. Δοκιμάστε να κάνετε μυρωδάτο καραμελωμένο ρύζι με μανιτάρια και θα κλέψει όλη την δόξα από τις μπριζόλες σας.
Υλικά
½ κούπες ελαιόλαδο
2 αβγά χτυπημένα
1 κουτ. σούπας τριμμένο τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδο τζίντζερ
1 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
200γρ φρέσκα μανιτάρια κομμένα (επιλογής σας)
6 κούπες ρύζι σπυρωτό
1 κουτ. σούπας σος σόγιας
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
1.Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε το αβγό και μαγειρέψτε το για περίπου ένα λεπτό μέχρι να σταθεροποιηθεί. Απομακρύνετε από το τηγάνι και ψιλοκόψτε το.
2.Ξαναβάλτε το τηγάνι στη φωτιά και προσθέστε το τζίντζερ, το σκόρδο και τη ζάχαρη. Αφήστε τα γίνουν για 2-3 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για άλλο λίγο. Προσθέστε το ρύζι και την σόγια και αφήστε τα να μαγειρευτούν καλά. Συνεχίστε με το αβγό και το φρέσκο κρεμμύδι και κρατείστε τα ζεστά μέχρι να τα σερβίρετε.