Παγωμένο γλυκό της γιαγιάς με φρυγανιές, κρέμα και σοκολάτα
Υπάρχουν μερικές γεύσεις που μόλις τις δοκιμάσουμε μας φέρνουν αυτόματα αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια. Έτσι και αυτό το γλυκό θα σας θυμίσει εκείνο το δροσερό γλυκάκι που σας έφτιαχνε τα καλοκαίρια η γιαγιά σας, το οποίο θύμιζε κάπως το εκμέκ αλλά σε μια πιο απλή και σπιτική εκτέλεση. Εύκολο και γρήγορο, θα σας θυμίσει ανέμελα καλοκαίρια και θα καλύψει κάθε ξαφνική σας όρεξη για λιχουδιές.
Υλικά
2 πακέτα φρυγανιές
1 κουτί κρέμα άνθος αραβοσίτου
1 λίτρο γάλα
ζάχαρη
1 μόρφατ
τριμμένη σοκολάτα ή τρούφα
Για το σιρόπι
3 φλυτζάνια ζάχαρη
4 φλυτζάνια νερό
Εκτέλεση
1. Φτιάχνετε την κρέμα άνθος αραβοσίτου.
2. Φτιάχνετε το σιρόπι.
3. Βάζετε σε ένα πυρέξ μία στρώση φρυγανιές και τις ραντίζετε με το σιρόπι. Έπειτα στρώνετε την κρέμα και μετά απλώνετε άλλη μια στρώση από φρυγανιές και τις ραντίζετε.
4. Στο τέλος χτυπάτε το μόρφατ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και απλώνετε από πάνω από τις φρυγανιές.
5. Πασπαλίζετε με τριμμένη σοκολάτα ή τρούφα.
6. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες.