Πορτοκαλόπιτα με φύλλο και αμύγδαλα
#tsoulotip: Η σόδα για να λειτουργήσει σαν διογκωτικό υλικό πρέπει να αναμειχθεί με κάτι όξινο. Έτσι λοιπόν στην περίπτωση της πορτοκαλόπιτας η οξύτητα του πορτοκαλιού και του γιαουρτιού αντιδράνε με τη σόδα και έτσι φουσκώνει το γλυκό μας.
ΥΛΙΚΑ
4 πορτοκάλια
1 πακέτο φύλλο κρούστας
250ml. ηλιέλαιο
250γρ. ζάχαρη κρυσταλική
150γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1κ.σ. βανίλια εκχύλισμα
1κ.γ. ανθόνερο
100γρ. αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο
4 αυγά
1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1κ.γ. σόδα
Για το σιρόπι:
600γρ. ζάχαρη κρυσταλική
500γρ. νερό
1 ξυλάκι κανέλλα
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Διάβασε όλη τη συνταγή στο giorgostsoulis.com