To πιο νόστιμο φαλάφελ

Γωγώ Φούντα

#tsoulotip: Μεγάλη προσοχή στη θερμοκρασία του λαδιού να μην είναι πολύ δυνατή και κάψει από έξω τα φαλάφελ και μέσα είναι ωμά. Μερικοί βάζουμε και σόδα μέσα στη ζύμη για να είναι πιο αφράτοι, πιστεύω ότι και χωρίς σόδα είναι και πάλι αφράτοι, εσείς βέβαια αν θέλετε βάζετε για αυτή τη ποσότητα είναι ¼ κγ σόδα.


ΥΛΙΚΑ

500 γρ. ρεβύθια
1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
3 κσ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ½ κσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ¾ κγ. αλάτι
2 κγ. κύμινο τριμμένο
1 κγ. κόλιανδρο τριμμένο
1/4 κγ. πιπέρι
1/4 κγ. πιπέρι κόκκινο
1 πρέζα τριμμένο κάρδαμο
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το dip γιαουρτιού

250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
½ αγγούρι κομμένο σε κυβάκια 5χιλ.
2 πρέζες κύμινο
χυμό και ξύσμα από 1 lime
αλάτι – πιπέρι

Διαβάστε την εκτέλεση στο giorgostsoulis.com




© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης