Kλασική και πεντανόστιμη Μπουγάτσα
#tsoulotip: Για να μη ξεραθούν τα φύλλα κρούστας καλό θα ήταν να τα σκεπάσουμε με μια νωπή πετσέτα για όση ώρα φτιάχνουμε τις μπουγάτσες.
ΥΛΙΚΑ
1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
1 κρόκο σε θερμοκρασία δωματίου
50γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
360ml. γάλα
40γρ. σιμιγδάλι ψιλό
120γρ. βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια και έξτρα 120γρ. λιωμένο για το άλειμμα
2κ.σ. χυμό λεμονιού
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1/2κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
4-6 φύλλα κρούστας
Για το σερβίρισμα:
Άχνη ζάχαρη
Κανέλα τριμμένη
Διαβάστε την εκτέλεση στο giorgostsoulis.com