Κεφτεδάκια φούρνου με κόκκινη σάλτσα

Ερμιόνη Σαρρή
Κεφτεδάκια φούρνου με κόκκινη σάλτσα

Ξεκάθαρα η... συνταγή της ημέρας!

Υλικά :

  • 500γρ κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κολοκυθάκι μικρό
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 4 φέτες του τοστ
  • 1 ντομάτα μικρή
  • 1 αβγό
  • Αλάτι, πιπέρι. πάπρικα. μαϊντανό. Δυόσμο

Για την σάλτσα

  • 1 συσκευασία σάλτσα ντομάτας 250γρ
  • Αλάτι, πιπέρι ,
  • 1 κ.σ ζάχαρη
  • 1κ.σ πάπρικα
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 κ.γ μπαχάρι
  • 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
  • 1 κύβο κότας
  • Μισό ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  • Μισό ποτήρι κρασιού νερό

https://www.instagram.com/p/BmvPt2WH0Za/?utm_source=ig_embed

Εκτέλεση συνταγής

  1. Στο μιξεράκι χτυπάμε το κολοκυθάκι, το καρότο, την ντομάτα και το κρεμμύδι .Τα αδειάζουμε στον κιμά και στη συνέχεια χτυπάμε και το ψωμί του τοστ χωρίς να το έχουμε βρέξει μαζί με τον μαϊντανό.
  2. Ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τον κιμά και ξεκινάμε το πλάσιμο .
  3. Αφήνουμε για λιγάκι το μείγμα να «ηρεμήσει» ώστε να βγούνε όλα τα αρώματα
  4. Πλάθουμε σε μικρά καφεδάκια και τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει
  5. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ωρίτσα.
  6. Σε ένα μπολ φτιάχνουμε τη σάλτσα μας . Ρίχνουμε δηλαδή όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν!
  7. Όταν τα κεφτεδάκια μας είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τον φούρνο και αδειάζουμε τη σάλτσα μας
  8. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για μισή ωρίτσα ακόμα
  9. Σερβίρουμε με κριθαράκι ,τηγανίτες πατάτες ή ρύζι.